Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенон Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ксенон Алфа 147

Здравейте,

Наскоро си взех Алфа 147,която е с лупи,пръскалки и ксенон. Десния фар се предаде и като тръгнах да разглобявам,за да видя откъде идва проблема забелязах,че колата е с 2 различни баласта и крушки D2S.

Гледах по разни сайтове,че на късите крушките са H7,но по някаква причина тази е с D2S. Баласта на проблемната дясна страна изглежда оригинален и доста стар. Замерих буксата и видях,че до нея няма ток. Показва 0,2V при нужни 12V.

Не съм наясно дали лупите са оригинални, но фаровете нямат следи от отваряне. Интересува ме дали бих могъл да заменя цялата система с H7 и откъде да хвана ток?

Също така капака на пасажерския ейрбъг падна тотално,държи го само колана,който е вързан някъде надолу по таблото. Добра идея ли е да го лепя или има друг начин?

Поздрави
    Last edited by Fearless; d.m.y г., 13:16.

Може ли снимка на кръглата букса на левия фар? Голямата букса отзад където влизат всички кабели. Така че да се виждат цветовете на кабелите и тяхната подредба.

п.с.
    оказа се че има няколко схеми на свързване и няколко ел. схеми.

п.с.2
    Автоматично ли се регулират фаровете по височина или с бутон до волана?
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Свързването на двата баласта към фаровете е различно,тъй като самите баласти са различни. На левия фар баласта е вързан директно към снопа с кабели на фара,а десния баласт ползва 3 пинова букса,която не знам откъде идва. Аз замерих напрежението точно на тази 3 пинова букса и го нямаше никакво.

До колкото виждам няма друга опция самия баласт за връзване,тъй като си има място само за тази букса на него. Ще снимам всичко и ще прикача снимки.

Нямам бутон до волана,следователно нивото трябва да се регулира автоматично.

Comment

Направи някоя друга снимка на буксите с цветовете кабели. И аз се опитвам да подкарам моите.

Comment

Ето ги снимките.

Това е 3 пиновата букса,която влиза в единия баласт и изглежда оригинално направено:

Това е как е свързан другия баласт,който е чист китаец. Хванато е директно към инсталацията на фаровете и е мотано с изолирбанд до смърт.

А това може би е оригинален баласт, в който влиза 3 пиновата букса, но няма как да съм сигурен:

Общо взето в момента свети само китаеца и не мога да подкарам това,което изглежда като оригинален баласт

Comment

оригиналния баласт изглежда ето така и е монтиран в самия корпус на фара, цялото му окабеляване е вътре във фара и се захранва само от кръглата букса.
            Tова са баластите, оригиналните са на Valeo.

това са буксите на моите стари фарове и на новите, различни са като нареждане и къстие/ксенона се захранва от различни места.

а това казвам да снимаш голямата кръгла букса която захранва фара, предполагам там е разковничето и при теб има нещо прекъснато или отрязано/преправяно

Comment

Буксата е същата и на двата фара като показаната по-горе от теб. Най-вероятно ще трябва да се изскубе всичко и нова инсталация на фаровете,защото е неразгадаемо какво се е случило.

Comment

ама аз съм показал две различни букси, едната е от Фиат, дясната е моята.
                Покажи и твоята на левия фар.
                Моята има 7 кабела които влизат, другата 9... дай да видим и твоята
                Last edited by phoenix; d.m.y г., 14:58.

Comment

Working...
                X